Морський буксир «Корець» ВМС України під час проведення заходів бойової підготовки в Азовському морі супроводжували три кораблі ФСБ РФ.

Про це повідомляє прес-центр штабу операції Об’єднаних сил.

Відео дня

«Морський буксир «Корець» ВМС ЗСУ здійснив плановий вихід в море», - йдеться в повідомленні.

Судно вийшло в Азовське море з метою виконання поставлених командуванням Об’єднаних сил завдань, а також відпрацювання заходів бойової підготовки.

За даними штабу, що під час виходу з пункту базування на дистанції близько 10 морських миль був виявлений надводний корабель, після візуального спостереження його ідентифікували як сторожовий корабель. Він зблизився із буксиром на півтори милі, ліг на паралельні курси і продовжив слідування курсом «Корця».

Читайте такожАгресію РФ може стримати розширення присутності НАТО - Климпуш-Цинцадзе

«Непроханим гостем виявися сторожовий корабель ФСБ РФ «Краснодарець» (проект 10412, шифр «Світляк»). Наблизившись до нашого буксира по лівому борту на відстань близько трьох морських миль, російський корабель дав повний хід і швидко збільшив відстань, після чого взяв «Корець» на супровід. У той же час другий корабель йшов по правому борту, а третій тримався на великій відстані десь попереду», - зазначається в повідомленні.

Військові зауважили, що незважаючи на «неприємне сусідство», на борту буксира «Корець» відпрацювали питання протидиверсійної оборони корабля, виконали вправи практичних стрільб із штатного корабельного озброєння та стрілецької зброї.

Крім того, вихід у море та виконання заходів бойової підготовки буксиром «Корець» прикривалися дивізіоном артилерії, на бойовому чергуванні перебували вертольоти армійської авіації та літаки винищувальної та штурмової авіації. Всі завдання на вихід в море було відпрацьовано.