Правоохоронці взяли пікетувальників у кільце / фото КУРС

В Івано-Франківську на мітингу в підтримку кандидата в президенти, чинного президента Петра Порошенка сталися сутички між представниками "Національної дружини" і правоохоронцями.

Про це у вівторок, 19 березня, пише місцеве видання Kurs.

Видання зазначає, що "Нацдружинники" прийшли на мітинг, коли на сцені виступав гурт "ТІК". Порошенко до Івано-Франківська на цей час ще не приїхав. Вони кричали "Ганьба" і вимагали в гучномовець покарати "Свинарчуків, які наживаються на армії". 

Читайте такожНа мітингу Порошенка в Полтаві поліція жорстко розігнала активістів, є поранений (фото, відео)

Правоохоронці взяли пікетувальників у кільце та відтіснили від мітингу. Під час сутичок використовували сльозогінний газ. Поліція виштовхала пікетувальників подалі від сцени за кордон, утворений з службових мікроавтобусів.

"Нацдружини" скандували: "Разом і до кінця". Прихильники президента відповідали "Банду з міста".

Пізніше у промові Петро Порошенко заявив, що "Путін сьогодні проявляється не лише в образі терориста, обвішаного гранатами, чи бойовика з триколором, а часто маскується й готовий вигукувати навіть "Слава Україні!", щоб роз`єднати українців". Під час виступу Порошенка "нацдружинники" залишалися за поліцейським кордоном, вигукуючи час від часу "Ганьба!".

Як повідомили в поліції, потерпілих у сутичках нема, затриманих також.

Водночас у прес-службі президента в Facebook повідомили: "Завжди привітна Івано-Франківщина сьогодні зустріла по-особливому тепло. Дякую, друзі, за ваші посмішки та відкриті серця!".