Переважно люди приховують те, що вони їдуть голосувати / фото УНІАН

Представники окупаційної влади проводять опитування серед жителів Криму, які перетинають адміністративну межу півострова у напрямку материкової частини, з метою довідатись про їхню можливу участь у голосуванні за виборах президента України.

Читайте такожВже понад 20% військовослужбовців Об'єднаних сил проголосували на виборах президента (фоторепортаж)

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час брифінгу повідомив представник Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

Відео дня

«Наразі у нас немає інформації, що вони не пропускають людей, які їдуть на вибори. Але ті люди, які проїжджають через адмінкордон, заявляють про те, що здійснюється опитування на предмет того, чи їдуть люди на вибори та за кого вони будуть голосувати. Переважно люди приховують те, що вони їдуть голосувати, говорячи, що їдуть до родичів чи з метою здійснити якісь покупки», - сказав він.

Також Слободян додав, що сьогодні прикордонники не спостерігають суттєвого збільшення кількості людей, які перетинають державний кордон України, адміністративну межу с Кримом чи лінії розмежування на Донбасі. Більше того, на території проведення операції Об’єднаних сил сьогодні спостерігається зниження пасажирського та транспортного потоків майже удвічі в порівнянні з даними минулої неділі.

Всього до участі в патрулюванні державного кордону сьогодні задіяно 7 тисяч прикордонників особового складу, а також одну тисячу осіб посилення.