Турбйорн Ягланд / фото УНІАН

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд просить збільшити собі одноразову виплату у зв’язку з виходом на пенсію удвічі - із 100 до 200 тисяч євро.

Про це заявила член української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи Марія Іонова.

"ГенСек Ради Європи звернувся до апарату РЄ з пропозицією про збільшення йому одноразової виплати у зв’язку з виходом на пенсію. Увага: удвічі - із 100 тис до 200 тис євро!!", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожНімеччина домагається зняття з Росії санкцій у Раді Європи - ЗМІ

Іонова зазначила, що за час перебування Ягланда на посаді Рада Європи перетворилася на поле битви між світлом і мороком, замість того, щоб бути надійним пристанищем світла. Вона також додала, що Ягланд тривалий час намагається поновити право голосу російській делегації без виконання нею умов для цього. 

"Це той ГенСек, який сьогодні свій виступ присвятив бідканню, як бюджету Раді Європи катастрофічно не вистачає внесків делегації РФ. І одночасно попросив про збільшення цієї виплати. Це той ГенСек, якого цього літа має бути переобрано – і він стане найбільш безславним пенсіонером за історію РЄ. А сама організація – невідомо чи переживе цю саморуйнацію", - зауважила Іонова.

"Усі ці чотири роки в ПАРЄ, замість того, щоб закликати РФ виконувати резолюції ПАРЄ, всі займаються зміною регламенту, і вирішують фінансові питання за рахунок цінностей. Ці роки, Ягланд робив все для того, змінити процедури моніторингу і запровадження санкцій, зокрема, долучити до цього процесу не лише парламентську гілку, але й міністерську на рівні Комітету міністрів РЄ. І, таким чином , відкрити можливість повернення РФ", - додала Іонова.

Нагадаємо, Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд запропонував змінити правила Ради Європи для того, щоб повернути російську делегацію до ПАРЄ. Внесок РФ становить приблизно 33 млн євро, або 7% від бюджету організації.