Олена Зеленська голосує в першому турі виборів президента України / фото УНІАН

Кандидат у президенти, переможець першого туру виборів в Україні 2019 і шоумен Володимир Зеленський здобув перемогу на виборах в президенти України за даними екзит-пол і підрахунку понад 98% електронних протоколів. Набравши понад 70% голосів, Зеленський залишив далеко позаду свого конкурента, нинішнього президента країни Петра Порошенка.

В очікуванні закінчення підрахунку голосів і офіційного оголошення підсумків УНІАН пропонує дізнатися більше про дружину Володимира - Олену Зеленську, якій незабаром належить приступити до виконання обов'язків першої леді України.

Володимир і Олена Зеленські після оголошення результатів екзит-полів / фото УНІАН

Олена Зеленська: хто буде першою леді

Дружина Володимира Зеленського - Олена - стане наймолодшою першою леді України, а сам Володимир - наймолодшим президентом країни. Подружжя – ровесники, обом їм 41 рік.

Читайте такожПоцілунки й обійми: як кандидати дякували своїм дружинам (фото, відео)

Дівоче прізвище Олени – Кияшко, вона, як і Володимир, народилася в Кривому Розі. З майбутнім чоловіком Олена навчалася в одній школі, але в паралельних класах. Познайомилися Олена і Володимир, коли дівчина була вже студенткою університету, він довго домагався її уваги, фактично відбив у її тодішнього хлопця. У свою чергу, Олені довелося чекати пропозиції руки і серця цілих 8 років.

Одружилися Олена і Володимир у 2003 році, у 2008 році стали батьками – у них народилася дочка Олександра, а 21 січня 2013 року Олена подарувала чоловікові сина, якого назвали Кирилом.

Олена навчалася на архітектора, але не працювала жодного дня за спеціальністю – вона допомагала чоловікові придумувати мініатюри для КВК, потім була автором студії Квартал 95.

Зеленська – вкрай не публічна особа. До початку виборчої кампанії, Олена з'являлася лише на рідкісних фото чоловіка в Instagram і на відео із зали Кварталу і Ліги Сміху. І сам Володимир дбайливо оберігав її від уваги ЗМІ.

Хрещена мама Олени – артистка студії Квартал 95 Олена Кравець. Річ у тому, що Зеленська не була хрещеною. А для того, щоб похрестити дітей, батьки теж повинні бути хрещеними. Тому, коли настав час хрестити дочку, Олена попросила свою подругу стати її хрещеною.

Судячи по електронній декларації Зеленського, Олена володіє двома квартирами, автомобілем Mercedes-Benz Матіс і дорогими прикрасами: люксовим годинником Piaget, Bovet, Breguet і діамантовою прикрасою від Graff.

Олена Зеленська зізнавалася, що спочатку агресивно відреагувала на новину про висунення чоловіка на пост президента України. Незабаром вона і зовсім ухвалила рішення підтримати чоловіка, все частіше з'являючись у його передвиборному штабі і на публіці.

"Я була відверто, агресивно проти початку цього проекту. Бо це дуже важкий проект - навіть не проект, інший напрямок у житті. Але мене, напевно, намагалися берегти. І ранні плани, коли все це обговорювалося з колегами, близькими соратниками - не можу сказати, що від мене це приховували, але оберігали мене від зайвої інформації, щоб я раніше часу не нервувала", - говорила вона в ефірі телеканалу ICTV.

В одному зі своїх інтерв'ю Володимир Зеленський говорив, що його образ - те, як він одягається і виглядає, - заслуга його дружини:

Читайте такожВолодимир Зеленський перемагає на виборах в Україні: що відомо про кандидата - біографія, цитати

"Немає часу, щоб стежити за модою. У мене гардеробом дружина займається. Зазвичай вона обирає мені річ, я швидко приїжджаю в магазин, якщо підходить, купую. Тому я, як правило, навіть не знаю, якої марки піджак або светр ношу".

Стиль самої Зеленської після початку передвиборчої кампанії її чоловіка активно "розбирають на цитати" в українських ЗМІ, порівнюючи її не тільки з попередньою першою леді Мариною Порошенко, але і з закордонною "колегою" - Меланією Трамп. Так, в день голосування Олена з'явилася на виборчій дільниці в брючному костюмі м'ятного кольору і з розпущеним волоссям, зачесаним назад. А вже на оголошення попередніх підсумків екзит-полу змінила образ, вставши за спину чоловіка в елегантному білосніжному блейзері і брюках.

На оголошення попередніх підсумків екзит-полу Олена Зеленська була одягнена в елегантному білосніжному блейзері і брюках / фото УНІАН

За словами Олени, вона поки не знає, чим буде займатися в ролі першої леді держави, але хотіла б бути якомога далі від політики. Також вона зауважила, що буде готова редагувати президентські промови чоловіка.

"Чесно, я б хотіла бути відсутньою (на посаді першої леді – ред.). Як вийде. Будемо думати, говорити. Можливо, тут є обов'язки, які неможливо на когось перекласти", - зазначила вона.

Володимир і Олена Зеленські / фото REUTERS