Володимир Зеленський / REUTERS

Анатолій Октисюк, політичний експерт аналітичного центру DemocracyHouse, розповів, чого варто очікувати від Володимира Зеленського на посаді президента України і чого йому слід побоюватися в першу чергу.

"Досить скоро Володимиру Зеленському доведеться зіткнутися з кризою легітимності. Бо вже надто високі очікування від його президентства, дуже високий запит на зміни, які Зеленський навряд чи зможе здійснити. І тоді цей "сніжний ком" розгорнеться проти нього. Вже найближчим часом новий президент почне досить швидко втрачати підтримку українців, і багато почнуть його критикувати. В першу чергу, Зеленського буде критикувати електорат Опозиційного блоку, який у другому турі проголосував за нього, а також його будуть критикувати політичні еліти. Зеленський опиниться під шквалом вогню. Його однозначно чекають важкі часи, коли і підтримка, і довіра суспільства почнуть падати. Так що високий результат Зеленського – це протест і референдум по недовірі до старих еліт", − вважає він. Про це він розповів у коментарі Главреду.

На думку експерта, у Зеленського зараз вкрай невеликий діапазон дій, які він може здійснювати як президент України.

Відео дня

Читайте також"Почне здалеку": експерт спрогнозував поведінку Путіна у перемовинах із Зеленським

"Зараз питання – чи зможе Зеленський розпустити Верховну Раду і не розгубити свій рейтинг? На перших порах він опиниться у ворожому стосовно нього середовищі: він не зможе нічого зробити, його рішення будуть саботуватися. Оскільки сам Зеленський не розбирається в якихось речах, не знає поки, що як функціонує і працює, є ризик, що він може стати жертвою якихось кулуарних домовленостей різних груп інтересів та впливів. Адже зараз почнеться боротьба за посади і тиск різних олігархів за свої квоти. Почнеться переділ майна. Оскільки імперія Порошенко почне руйнуватися, і все заворушиться: "Що робити? Куди бігти?", − стверджує Октисюк.

Як повідомляв УНІАН, Центральна виборча комісія опрацювала 100% електронних протоколів дільничних виборчих комісій про результати голосування у другому турі виборів президента України.

Згідно з даними на сайті ЦВК, за кандидата в президенти Володимира Зеленського проголосували 73,22% виборців (13 млн 541 тис. 530 осіб), за чинного главу держави, кандидата в президенти Петра Порошенка - 24,45% (4 млн 522 тис. 320 осіб). Недійсними визнали 2,31% бюлетенів.

Зараз підраховано 18 млн 491 тис. 840 голосів виборців.