Україна та Чехія будуть співпрацювати у розслідуванні злочинів, пов'язаних з ОЗУ, нелегальною міграцією і торгівлею людьми / Фото Vlasta Juricek via flickr.com

Національна поліція України та поліція Чеської Республіки домовилися розвивати співробітництво в пошуку, виявленні, розслідуванні та документуванні злочинів, пов’язаних з організованими злочинними угрупованнями, нелегальною міграцією та торгівлею людьми.

Читайте такожЧехія про "паспортний указ" Путіна: це є нападом на український суверенітет

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив перший заступник голови Національної поліції – начальник кримінальної поліції В’ячеслав Аброськін.

Відео дня

За його інформацією, сьогодні в Празі за дорученням голови Національної поліції України Сергія Князєва разом із заступником поліції Чеської Республіки Ярославом Вілдом було підписано Меморандум про взаєморозуміння між Нацполіцією України та поліцією Чехії.

«Можу тільки сказати, що лідерам та членам злочинних організацій, які побудували свої будинки та сховали свої гроші в банках за межами нашої країни, жити стане гірше, а, можливо, вже і не зможуть дістатися до цих грошей та будинків», – додав Аброськін.

В документі йдеться також про співробітництво в розслідуванні злочинів, пов’язаних з кіберзлочинністю, відмиванням грошей, незаконною торгівлею зброєю, проявами транснаціональної злочинності.