Розгляд справи призначено на 12:45 / facebook.com/ze2019official

Сьогодні, 13 травня, Оболонський районний суд Києва розгляне справу про порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації, яку допустив новообраний президент Володимир Зеленський.

Відповідну справу значиться в списку справ суду, призначені до розгляду.

Розгляд справи призначено на 12:45. Його буде слухати голова суду Владислав Дев'ятко.

Відео дня
скріншот

Читайте такожЄС не планує вводити санкції через роздачу паспортів в ОРДЛО

Як повідомляв УНІАН, кандидат у президенти Володимир Зеленський продемонстрував журналістам свій бюлетень, на якому видно, що він віддав свій голос за себе. Шоумен згодом намагався виправитися. Спочатку продемонстрував бюлетень, а потім запитав, чи можна це робити. Коли йому сказали про порушення, він відповів журналістам: "Я вам його не показував".

Відповідаючи на питання поліцейського, навіщо він показав свій бюлетень, кандидат сказав, що його про це попросили журналісти.

"Я не зорієнтувався і показав так", - сказав Зеленський.

У поліції Києва повідомили, що дії Зеленського кваліфіковані за ст. 212-10 (Порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкцією статті передбачено штраф у розмірі від 30 до 50 мінімумів доходів громадян.

Згідно з повідомленням правоохоронців, вони прибули у виборчий штаб кандидата, де склали на Зеленського адміністративні матеріали. Матеріали будуть передані на розгляд суду.