Порошенко нагородив орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня директора «Дніпропетровського стрілочного заводу» Сергія Тараненка / фото president.gov.ua

Президент Петро Порошенко нагородив орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня директора «Дніпропетровського стрілочного заводу» Сергія Тараненка, якого НАБУ підозрює у заволодінні 93 млн грн Укрзалізниці.

Указ про присвоєння ордена підписаний Порошенком 4 травня, пише Громадське.

Орден Ярослава Мудрого в Україні дають за видатні заслуги у «державному будівництві», зміцнення авторитету країни, розвитку авторитету, економіки, науки тощо.

Відео дня

На ордені V ступеня є напис «Мудрість, честь, слава».

Читайте такожПорошенко нагородив Туска орденом Ярослава Мудрого

Зазначимо, 15 січня Тараненку та ще 6 посадовцям повідомили про підозру у заволодінні 93 мільйонами Укрзалізниці. За версією слідства, вони впродовж двох років організовували закупівлю стрілочної продукції за завищеними цінами та залучали підприємства-посередники. У такий спосіб вони отримали гроші філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ Укрзалізниця на суму близько 93 мільйонів гривень.

5 лютого суд наклав арешт на низку майна Тараненка, вказує«Слово і Діло». А саме на нежитлове приміщення, частину двох квартир, корпоративні права заводу «Трансмаш», корпоративні права ТОВ «Виробничо-комерційне підприємство «ТАКО», рахунок у цінних паперах в Райффайзен Банку Аваль, рахунки в ОТП Банку і низку рахунків у ПриватБанку підозрюваного.

7 травня НАБУ завершило розслідування фактів заволодіння 93,28 мільйона гривень Укрзалізниці та відправило справу на ознайомлення восьми підозрюваним.