У 2014 році ПАРЄ позбавила російську делегацію права голосу і виключила її представників / фото ©Council of Europe

Глава МЗС України Павло Клімкін стверджує, що країни, які готові повернути росіян у Парламентську асамблею Ради Європи без виконання ними жодних умов, стають співучасниками підриву мінських угод.

Про це Клімкін написав на своїй сторінці у Facebook.

«І якщо зараз окремі країни-члени готові повертати до ПАРЄ агресора і порушника міжнародного права просто так, без виконання ним жодних з поставлених умов - вони мають бути свідомі того, що стають співучасниками підриву Мінську», - написав він.

Відео дня

Читайте такожУкраїна поставила ультиматум Раді Європи: погрожує вийти з «Мінська», якщо знімуть санкції з РФ

Клімкін підкреслив, що прецедент повернення Росії в ПАРЄ матиме значні символічні наслідки.

«Це запускає процес «нормалізації» всього, що дозволяє собі РФ без жодних кроків з її боку до нормальності. І ті, хто уможливлює таку викривлену глобальну реальність, мають понести за це частину відповідальності», - підкреслив міністр.

Як повідомляв УНІАН, на квітневій сесії у 2014 році ПАРЄ позбавила російську делегацію права голосу і виключила її представників з усіх керівних органів Асамблеї через анексію Криму. З того часу РФ фактично бойкотує засідання Асамблеї та вимагає відновлення її прав у повному обсязі, а також відмовилась платити членські внески у Раду Європи. З того часу РФ не припиняє спроб повернути свою делегацію в ПАРЄ.