Президент Угорщини назвав обнадійливими перші перемовини із Зеленським / фото УНИАН

Президент Угорщини Янош Адер назвав обнадійливими перші перемовини з президентом Володимиром Зеленським, які провели після інавгурації.

Читайте такожОпубліковано перший указ президента Зеленського

Про це повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на свого кореспондента. Адер запропонував створити Зеленському спільну комісію для обговорення «спірних питань у спокійній атмосфері» (може йтися про український закон про освіту, закон про функціювання української мови як державної, подвійне громадянство).

Відео дня

На думку Адера, нині в Україні права угорської меншини більш обмежені, ніж за Радянського Союзу. А закарпатські угорці просять «не більше ніж дотримуватися закріплених у Конституції та взятих на себе у міжнародних угодах зобов’язань».

Президент Угорщини запросив Зеленського відвідати його країну, аби обговорити контрольно-пропускні пункти та охорону довкілля у прикордонній смузі.

Раніше Міністерство закордонних справ Угорщини відреагувало на підписання президентом Петром Порошенком закону про функціювання української мови як державної заявою, у якій вказало, що сподівається з'ясувати «проблемні питання» закону із новообраним президентом Володимиром Зеленським.

20 травня Володимир Зеленський офіційно вступив на посаду президента України. Він одразу заявив, що розпускає Верховну Раду.