Раніше Хомчак був призначений главою Генштабу / фото УНІАН

У Генеральному штабі ЗСУ у четвер, 30 травня, прийнято кілька перших кадрових рішень.

Про це повідомляє на сторінці у Facebook журналіст, головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.

Він зазначає, що першим заступником начальника Генерального штабу призначений генерал-лейтенант Сергій Корнійчук.

Відео дня

"У Генштабі було два перших заступники - Віктор Назаров знятий з посади. Свою посаду зберіг перший заступник начальника ГШ генерал-полковник Ігор Колесник, але його повноваження дещо обмежені. Повноваження Назарова і такі ключові напрямки повноважень Колесника як логістика, тил й озброєння передані під контроль Корнійчука", - пише Бутусов.

Читайте такожЗеленський давши доручення начальнику Генштабу через катастрофу вертольота Мі-8

Корнійчуку 53 роки, закінчив Хмельницьке артилерійське училище, служив у групі радянських військ у Німеччині, повернувся в Україну з РФ одразу після розпаду СРСР, командував 11-ї артилерійською бригадою ЗСУ, в 2014-15 був начальником Озброєння ЗСУ, потім став 1-м заступником головного інспектора Міноборони Хомчака. Обидва генеральські звання Корнійчук отримав під час війни.

Також журналіст повідомляє, що начальником Головного оперативного управління призначений генерал-лейтенант Віктор Бокій.

"Бокій вже обіймав раніше цю посаду, але фактично контроль за ГОУ зберігав в. о. першого заступника начальника Генштабу Віктор Назаров, який одночасно був за штатом заступником начальника ГОУ. Фактично Назаров був ключовою фігурою в управлінні армією. Зараз Назаров знятий з посади в. о. першого заступника начальника Генштабу, зараз він обіймає штатну посаду заступника начальника ГОУ", - зазначає він.

Крім того, начальником управління бойової підготовки призначений полковник Олексій Таран, який раніше вже був в. о. цього управління.

"Призначення не є революційними, це упорядкування структури управління після зняття Назарова", - пише Бутусов.

Як повідомляв УНІАН, 21 травня президент Володимир Зеленський звільнив Віктора Муженка з посади начальника Генерального штабу - головнокомандувача Збройних Сил України і призначив на цю посаду Руслана Хомчака.