Президент України Володимир Зеленський / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський ввів до складу Адміністрації президента своїх помічників та представників.

Читайте такожТрамп запросивши Зеленського до Вашингтона - АП

Про це йдеться в указі президента №347/2019 від 31 травня "Про внесення змін до указів президента України від 2 квітня 2010 року №504 та від 14 липня 2014 року №592", розміщеному на сайті глави держави.

Відео дня

Так, указом, зокрема, встановлюється, що до складу Адміністрації входять перший помічник, помічники президента України; радник президента України - представник президента України у Верховній Раді України; радники президента України; прес-секретар президента України; представники президента України.

Раніше в цьому положенні мова не йшла про помічників та представників, а також про представника президента в парламенті.

Встановлюється, що перший помічник, помічники президента, радник президента - представник президента у ВР і представники президента також призначаються на посади і звільняються з посад президентом.

Також встановлюється, що посади першого помічника, помічників президента, радника президента - представника президента у Верховній Раді, представників президента вводяться в структуру Адміністрації президента.

Цей указ набирає чинності з дня його опублікування.