Руслан Хомчак візьме участь у засіданні "Мінська" / фото УНІАН

Завтра під час зустрічі Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі планується обговорити питання припинення вогню та обміну полонених.

Як передає кореспондент УНІАН, про це президент України Володимир Зеленський заявив під час спільної з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом прес-конференції сьогодні в Брюсселі.

За словами президента, у зустрічі Тристоронньої контактної групи братиме участь начальник Генерального штабу Збройних сил України Руслан Хомчак.

Відео дня

Читайте такожВід чого залежить успіх мінських переговорів

«Начальник Генерального штабу буде працювати згідно з нашою українською доктриною... завтра у нас відбудеться перша зустріч, до речі, він (Хомчак) буде знаходитися на цій зустрічі. Перша зустріч в Мінському форматі. Там будуть певні пропозиції з приводу повернення до Мінська, перші кроки. По-перше, припинення вогню - ми хочемо все закінчити», - сказав він і додав, що також планується обговорити питання повернення українських заручників і ще багато пунктів.

Крім того, за словами Зеленського, планується потужна робота у гуманітарному, соціальному, економічному напрямах.

Раніше УНІАН повідомляв, що колишній президент України Леонід Кучма повертається до Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі.

Також стало відомо, що екс-уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська відповідатиме за гуманітарні питання у Тристоронній контактній групі у Мінську замість Ірини Геращенко.