Володимир Зеленський / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський наголошує, що набуття повноправного членства в ЄС та НАТО залишається незмінним зовнішньополітичним пріоритетом для нашої держави.

Про це Зеленський сказав під час спільної з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом прес-конференції сьогодні у Брюсселі.

«Стратегічний курс України на набуття повноправного членства в ЄС та НАТО закріплений у Конституції України. Він залишається нашим незмінним зовнішньополітичним пріоритетом», - підкреслив глава держави.

Читайте такожЗеленський: ми готові до переговорів з Росією, але здатні захистити себе

Він подякував Столтенбергу за політичну та практичну підтримку, яку Україна отримує від НАТО.

«Я дуже хочу надати нового імпульсу нашим відносинам з Альянсом. Триваюча збройна агресія Росії залишається основним викликом для євроатлантичної безпеки. Серед наших спільних завдань – забезпечення стабільності і безпеки у Чорному морі, що потребує додаткових зусиль Альянсу», - підкреслив Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, 7 лютого Верховна Рада внесла зміни до Конституції щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі і НАТО.

20 квітня на той час президент Петро Порошенко затвердив план заходів з реалізації стратегічного курсу України на набуття членства у ЄС та НАТО.