REUTERS

Президенти України та Франції Володимир Зеленський та Еммануель Макрон проводять зустріч в Єлисейському палаці в Парижі.

Читайте такожЗеленський сьогодні в Парижі зустрінеться з Макроном

Церемонія зустрічі глави української держави на ґанку офіційної резиденції президента Франції в Парижі транслювалась в ефірі українських інформаційних телеканалів.

Відео дня

Заплановані переговори лідерів двох країн відбуваються у рамках офіційного візиту президента України до Французької Республіки.

Очікується, що після зустрічі Зеленського та Макрона відбудеться спільна прес-конференція.

Як повідомляв УНІАН, після Парижа на 18 червня заплановано візит глави української держави до Берліна, де відбудуться переговори з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

На думку міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, від візиту Зеленського в Париж і Берлін залежатиме, чи займуть канцлер Німеччини і президент Франції відповідну позицію щодо Ради Європи. «Брюссельський візит – це було таке рекогностування. А от наступний візит до Парижа і Берліна – це буде розвідка боєм. Оскільки на порядку денному буде не просто знайомство, не просто обмін ідеями, обмін позиціями, будуть дуже суттєві питання, від цього залежить наша тактика стосовно окупованого Донбасу, звільнення наших хлопців, політичних в’язнів і військовополонених», - зазначив Клімкін.