Сторони поки не прийшли до єдиної думки / УНІАН

Наступне засідання Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі відбудеться в Мінську 2 липня.

Як повідомляє БЕЛТА, про це сьогодні за підсумками засідання ТКГ в Мінську сказав спеціальний представник ОБСЄ Мартін Сайдік.

Читайте такожЗеленський призначив представників України на перемовинах у Мінську

Відео дня

Зокрема, він повідомив, що сторони переговорів щодо ситуації на Донбасі поки що не дійшли єдиної думки з приводу оголошення "хлібного перемир'я".

"Що стосується розведення сил і засобів у районі Станиці Луганській - намір почати його, висловлений сторонами в Мінську два тижні тому, поки що не було здійснено. Причинами цього стали порушення режиму припинення вогню. І вони з'явилися після того, як сторони висловили цей намір. До того порушень досить довго не було", - сказав Сайдік.

За його словами, у нього є відчуття того, що сторони справді хочуть розведення сил і засобів у районі Станиці Луганської. Він висловив надію, що воно відбудеться, проте точну дату назвати поки що неможливо.

"Схожа ситуація спостерігається і з питання перемир'я. Незважаючи на очевидну зацікавленість сторін у так званому хлібному перемир'ї, вони, на жаль, сьогодні ще не змогли дійти спільної думки з тексту спільної заяви", - повідомив Сайдік.

Відповідаючи на запитання про те, чи стала атмосфера переговорів активнішою після обрання президентом України Володимира Зеленського, дипломат підтвердив цей факт. Наступне засідання Тристоронньої контактної групи пройде в Мінську 2 липня.