Він додав, що не сприймає ганьбу в будь-якій формі / фото Council of Europe/ Ellen Wuibaux

Голова моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи Роджер Гейл, який представляє Велику Британію, вважає, що в асамблеї депутати більше підтримують російську гроші, аніж принципи.

Про це Гейл сказав під час свого виступу в Асамблеї на засіданні літньої сесії перед голосуванням за затвердження повноважень делегації РФ.

Читайте такожВ ПАРЄ пропонують обмежити права делегації РФ до січня 2020 року (документ)

Відео дня

"Я дивлюся на деяких осіб, які перебувають у цій залі, в тому числі за цим столом - саме так - вони вірять, що ми потребуємо грошей більше, аніж ми потребуємо принципів", - наголосив Гейл.

Він додав, що не сприймає ганьбу у будь-якій формі.

"Я вранці можу дивитися у дзеркало, але я не знаю, як багато з моїх колег, які голосували інакшим чином сьогодні вдень (щодо остаточного повернення делегації РФ без жодних обмежень - УНІАН), можуть дивитися (у дзеркало)", - зазначив Гейл.

Він закликав не підтримувати затвердження повноважень російської делегації в ПАРЄ.

Як повідомляв УНІАН, у Парламентській асамблеї Ради Європи сьогодні підтримали резолюцію про затвердження повноважень делегації Російської Федерації без запровадження жодних санкцій. “За” відповідну резолюцію проголосували 116 парламентарів, “проти” - 62, 15 “утрималися”.

Водночас, ПАРЄ відмовилася підтримати поправку до резолюції щодо засудження незаконної анексії Криму Росією та про участь Росії у воєнному конфлікті на сході України.

Раніше українська сторона оскаржувала рішення про повернення делегації РФ.