фото nfront.org.ua

"Треба запровадити реальні стримування й противаги у владі", - наголосив Лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк у День Конституції у своєму Facebook.

Арсеній Яценюк нагадав, що торік у День Конституції у своєму блозі на "Цензор.Нет" дав  комплексне бачення конституційних змін.

"Один з пунктів ми вже досягнули. ВР закріпила в Конституції курс на повноправне членство України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору", - написав він.

Відео дня

Тож тоді лідер НФ запропонував таки розпочати предметну дискусію щодо розподілу повноважень та відповідальності між гілками влади: "Відбулися вибори президента. За місяць обиратимемо парламент. І це питання є актуальним як ніколи".

"Основний Закон повинен дозволяти тим, кого обрали, зреалізувати те, для чого їх обирали. Це, своєю чергою, дає визначеність громадянам країни.

Треба запровадити реальні стримування й противаги у владі. Наголошую – реальні.

Всі внутрішні політичні конфлікти України виникали через те, що Конституція або не виконувалась, або була прописана з подвійним тлумаченням повноважень. Двічі конституційні зміни в Україні відбувалися під час революцій - в 2004 і в 2014 роках.

Чому я про це говорю? Бо мав честь працювати Прем’єром, спікером парламенту, міністром закордонних справ, міністром економіки, в. о. голови НБУ, а також у регіонах – міністром економіки Автономної Республіки Крим та заступником голови Одеської ОДА. Знаю, як функціонує ця машина. Залишати так як є – закрити шлях до розвитку".