Держдума Росії / REUTERS

Віце-спікер Держдуми РФ Петро Толстой заявив, що "завдяки Росії" Україна і Грузія стали країнами - інвалідами без своїх територій, а також вимагав вибачень перед Москвою.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це Толстой сказав сьогодні, виступаючи з трибуни російського парламенту.

За його словами, Грузії потрібно вибачатися не за слова журналіста (УНІАН: 7 липня ведучий програми "PS" Георгій Габунія в ефірі грузинського телеканалу "Руставі 2"обматюкав президента РФ Володимира Путіна, нагадавши, що той є лідером країни-окупанта), а за "зміст, риторику на адресу Росії і президента Росії".

Відео дня

Читайте такожПутін відреагував на добірну лайку на свою адресу з вуст грузинського ведучого (відео 18+)

Тільки завдяки нашій країні... Та це, власне кажучи, і всі знають, тільки завдяки нашій країні сьогодні на карті світу існують ось ці два злобні інваліди, без частини своїх територій, держави, що не відбулися, - Україна і Грузія. Так, вони такі, і вони будуть цією злобою палахкотіти довгий час, доки не зрозуміють, що ніколи ці території до них не повернуться", - вважає Толстой.

За його словами, все це треба визнати, і "якщо українським політикам тільки треба буде вибачатися", то "грузинські політики мають це зробити негайно і офіційно".

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 9 липня, Держдума РФ прийняла заяву, в якій рекомендувала уряду розглянути доцільність застосування спеціальних економічних заходів щодо Грузії і представити відповідні пропозиції президенту. Остаточне рішення з приводу запровадження санкцій повинен був прийняти Путін.

Спікер Держдуми В'ячеслав Володін заявив, що РФ може заборонити ввезення грузинських вин і води, а також обмежити грошові перекази до Грузії, що обійдеться Грузії в 10% ВВП.

Путін заявив, що Росія з "поваги до грузинського народу" не запроваджуватиме санкції.