Кориневич: для нас в пріоритеті люди / фото radiosvoboda.org

Новий постійний представник президента в АР Крим Антон Кориневич пообіцяв максимально захищати права кримчан і переселенців.

Читайте такожЗеленський представив нового голову Херсонської ОДА Гусєва і поставив йому умову (фото)

Про це він заявив під час церемонії представлення главою Української держави Володимиром Зеленським, що відбулось в рамках робочої поїздки Зеленського на Херсонщину. 

Відео дня

У своїй промові Кориневич наголосив, що працюватиме для того, щоб забезпечити максимальний захист прав громадян, які проживають на окупованій території Криму, і внутрішньо переміщених осіб.

"Для нас в пріоритеті є люди, захист їхніх прав, і ми це будемо робити. Будемо працювати над стратегією реінтеграції та деокупації тимчасово окупованої території... Ми будемо реагувати на ті порушення, які здійснюються на окупованій території, і будемо робити все, аби полегшити життя кримчан на території материкової України", - наголосив він.

фото ppu.gov.ua

Як повідомляв УНІАН, 25 червня Зеленський призначив Кориневича постійним представником президента України в АРК.

Кориневич – кандидат юридичних наук, доцент кафедри міжнародного права Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

На сайті КІМО зазначається, що він є фахівцем із міжнародного гуманітарного права, міжнародного кримінального права, міжнародного енергетичного права.