Соратники Зеленського повернули в бюджет Росії гроші / фото УНИАН

Російська медіа-компанія Грін Филмс повернула отримані з бюджету РФ гроші на фінансування фільму "Вниз".

Про це повідомили журналісти проекту розслідувань «Схеми: корупція в деталях».

Компанією через кіпрську фірму володіють соратники президента Володимира Зеленського.

Відео дня

За даними Єдиного порталу бюджетної системи РФ, 4 квітня 2019 Мінкультури Росії та Грін Филмс уклали додаткову угоду, згідно з якою було прийнято рішення про розірвання договору від 25 жовтня 2017 року про фінансування фільму Вниз з бюджету Росії.

Читайте такожЗеленський провів закриту зустріч з українськими журналістами (фото)

В угоді сказано, що Грін Филмс повернула вже отримані кошти від Мінкультури Росії платежем від 19 лютого 2019 року. Йшлося про 35 млн руб - за курсом на момент отримання ця сума становила понад 16 млн грн.

Також відповідно до третього пункту нової угоди, Грін Филмс зобов'язана виплатити відсотки Міністерству культури Росії в розмірі 3 мільйони 160 000 рублів «за користування грошовими коштами федерального бюджету».

Раніше повідомлялося, що Зеленський позбувся частки у російському кінобізнесі.

Нагадаємо, що на початку 2019 журналісти дізналися, що Володимир Зеленський і його бізнес-партнери компанії в Росії, незважаючи на запевнення тоді ще кандидата в президенти, що закрили бізнес у 2014 році. ЗМІ знайшли три російські фірми, які займаються виробництвом кінофільмів і телевізійних програм: Вайсберг Пикчерс, Платінумфільм і Грін Филмс.

Засновник всіх трьох компаній - зареєстрована на Кіпрі Green Family Ltd, кінцевим бенефіціаром якої був зазначений Володимир Зеленський і його партнери по Кварталу 95.

Сам Зеленський спочатку заперечував цей факт, але потім визнав і вибачився перед журналістами.