Ілюстрація / REUTERS

За результатами парламентських виборів є великий шанс на створення монопартійної коаліції у Верховній Раді і обрання уряду технократів.

Читайте такожСтало відомо, скільки грошей з бюджету отримають партії з понад 2% голосів

Як передає кореспондент УНІАН, про це сказала голова правління громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська на брифінгу в Києві.

Відео дня

"За результатами цих виборів є великий шанс мати монопартійну коаліцію і, очевидно, в перспективі, монопартійний уряд або уряд технократів”, - сказала вона.

Айвазовська зазначила, що парламентські вибори показали, що змішана система "пішла по суті в небуття".

За її словами, на виборах до Верховної Ради мажоритарна складова “не спрацювала в традиційний спосіб”, а спрацювали бренди топ-партій у мажоритарних округах.

Айвазовська додала, що “ця кампанія є таким місточком між змішаною паралельною системою, де було багато сюрпризів, де був подекуди підкуп виборців, з передвиборчою благодійністю кандидатів або із застосуванням адміністративного ресурсу”, і пропорційною системою.

За її словами, вся мажоритарна складова, яка була на попередніх виборах, стала на цих виборах другорядною у порівнянні з орієнтацією виборців на “бренди політичних партій”.

Вона наголосила, що ключова перевага пропорційної системи виборів в тому, що є перспектива стабільної коаліції і ефективної роботи уряду.