Ситник прокоментував справу про його елітний відпочинок на Рівненщині / фото УНІАН

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник стверджує, що сам заплатив за відпочинок на мисливській базі у Рівненській області.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Ситник сказав у коментарі журналістам після сьогоднішнього засідання Сарненського райсуду, що розглядає справу щодо вчинення ним корупційних дій.

Він заявив, що не вважає себе винним, і що 25 тисяч гривень за відпочинок сплатив сам.

Відео дня

Ситник зазначив, що просив певну особу оплатити проживання на території угідь, але повернув їй кошти.

«Чеки я, на жаль, не зберіг. На сьогоднішній день, якщо цитувати протокол, то моя провина полягає в тому, що він (особа, яка, за версією слідства, заплатила за відпочинок Ситника) заплатив за мене 25 тис. грн — 10 тис. по одному протоколу і 15 — по другому. Насправді, я дійсно просив винайняти мені житло, і в подальшому з ним розрахувався. Матеріальних претензій до мене не надходило. Чому були такі покази? Не знаю. Не знаю, що з ним там робили у прокуратурі”, - сказав Ситник.

Також директор НАБУ повідомив, що заявив відвід головуючому судді райсуду.

“Ми зробили заяву про відвід і скерували до Вищої ради правосуддя заяву про наявність конфлікту інтересів”, - сказав він.

Читайте такожУсім суддям Окружного адмінсуду Києва, які фігурують у розслідуванні НАБУ, вручили підозри

Також Ситник повідомив, що наступне засідання суду у його справі відбудеться 30 серпня.

У засіданні суду директор НАБУ брав участь за допомогою відеоконференцзв’язку з приміщення Солом’янського райсуду Києва.

Як повідомляв УНІАН, 10 травня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що слідчі ДБР встановили, що за відпочинок своєї родини та родини друзів Ситник не заплатив достатньо велику суму.

«У разі відсутності документальних спростувань, інформація про даний факт надійде до МВС для підготовки протоколу про корупцію. Бо коли чиновник отримує будь-які послуги, а хтось інший платить, наприклад, 100 тисяч гривень, то це називається неправомірна вигода. Пан Ситник мав би це показати у декларації як подарунок або ж краще заплатити сам», - заявив Луценко.

12 липня речниця генпрокурора Лариса Сарган повідомила, що справу про елітний відпочинок Ситника передали до суду. У ГПУ тоді зазначили, що Ситник жодного разу не з'явився на допити у даній справі.

Поліцейський вручав Ситнику протокол про вчинення корупційних дій на трасі під Полтавою.