twitter.com/MFA_Ukraine

Такі терміни назвали в середу глава МЗС Франції Лоран Фабіус і глава МЗС України Павло Клімкін за підсумками переговорів у Парижі, повідомляє ТАСС.

"Я радий, що чотири міністри зможуть зустрітися в понеділок для обговорення ситуації з виконанням режиму припинення вогню і відведення озброєнь", - заявив Клімкін.

Як він повідомив, предметом дискусій на черговій нараді "нормандської четвірки" стануть, зокрема, "українські ініціативи, спрямовані на те, щоб домогтися реальної деескалації". Одним з першочергових напрямків роботи, додав Клімкін, має стати "гуманітарний аспект" кризової ситуації на Донбасі.

Відео дня

"Скоро у нас буде можливість зустрітися знову, щоб ще раз обговорити всі питання по цьому сюжету", - сказав, у свою чергу, Фабіус.

Читайте такожУ МЗС не виключають зустрічі в "нормандському форматі" протягом найближчих 10 днів

"Позиція Франції залишається колишньою - ми наполягаємо на всеосяжному виконанні всіх пунктів Мінських угод з дотриманням графіка", - додав він.

Одночасно глава МЗС Франції повідомив, що 22 квітня в Париж з візитом прибуде президент України Петро Порошенко разом з прем'єр-міністром країни Арсенієм Яценюком. "Франція продовжує підтримувати Україну, і цей візит відкриє можливості для обговорення зближення наших позицій", - зазначив французький міністр.