Вадим Пристайко / REUTERS

Новопризначений міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що Україна усвідомила гірку правду про "братерство з Півночі" і "гарантії безпеки" від Заходу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час виступу перед голосуванням у парламенті за його кандидатуру на посаду голови МЗС.

"За роки набуття незалежності ми як держава і наша дипломатична служба досягли багато. Ми постали як рівний член світового співтовариства. Ми зі зброєю в руках відстояли своє право на існування та на незалежний зовнішньополітичний курс. Ми усвідомили гірку правду про "братерство з Півночі" і "гарантії безпеки" від Заходу", - заявив він.

Відео дня

Читайте також"Креативно, вдумливо, але принципово": Пристайко розповів, як Україна буде покращувати відносини із західними сусідами

"Ми чітко заявляємо про свої амбіції на справедливий розподіл ресурсів у світі, участь в міжнародних процесах, своє місце в людському розвитку. Ми просто подорослішали як нація", - додав він.

Пристайко наголосив, що вимагатиме від дипломатичної служби України підняти на новий рівень відстоювання національних інтересів, зробити практичний внесок у розвиток України, її економіки, культури та освіти.

"Нашим завданням має стати щоденна робота з відвойовування Україні місце під сонцем в економічній системі, повертати експортні ринки… затягуючи реального іноземного інвестора в Україну", - додав міністр.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада України затвердила на посаду міністра закордонних справ дипломата Вадима Пристайка. Його кандидатуру запропонував президент Володимир Зеленський.