Дональд Трамп / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський заявив, що під час зустрічі з президентом США Дональдом Трампом говоритиме про інвестиції, енергетику та припинення війни на Донбасі.

Про це глава держави заявив в інтерв'ю на телеканалі "1+1" у програмі «100 днів президента України», відповідаючи на запитання, чого він очікує від зустрічі з Трампом.

За словами Зеленського, США є стратегічним партнером України в багатьох галузях – в економіці, енергетиці, безпеці енергетичного сектору, незалежності, ОПК.

Відео дня

«Дуже багато пунктів, про які ми повинні домовитись. І від них дуже багато залежить. Це дійсно підтримує Україну», - сказав президент.

Зеленський зауважив, що хоче познайомитись з Трампом та «подивитись йому в очі».

«З президентом треба зустрітись, познайомитись, подивитись в очі, сказати, що їх цікавить в Україні, ми скажемо – що нам потрібно від них. Ми не будемо стояти з протягнутою рукою, ми пропонуємо: інвестуйте в країну, нам потрібні більш дешеві гроші. Я розумію, що немає довіри до правоохоронної системи, але будемо над цим працювати», - зазначив він.

Читайте такожТрамп вибачився перед Дудою у зв'язку зі скасуванням візиту до Польщі

За словами президента, Україна має стати сильною країною.

«І їхати просто сказати: "Будь ласка, дайте нам трошки грошей, ви така велика країна, ми будемо вас підтримувати" - ні, ми нормальна країна, у нас просто йде війна, ми сильна країна, і у нас дуже гарні люди, і не дурніші за будь-яку Америку. Тому давайте разом працювати. У вас є зацікавленість в економіці, в підприємствах, в землі, в енергетичному комплексі, тому давайте - давайте гроші, інвестуйте. Ми готові говорити з Америкою про бізнес між країнами. Є ще питання міжнародних відносин, питання припинення війни, очікуємо на їхню підтримку, але вони відверто підтримують», - підкреслив він.

Як повідомляв УНІАН, зустріч Зеленського і Трампа планувалась у Варшаві наприкінці серпня – на початку вересня.

1 вересня у Польщі за участі лідерів багатьох країн відбудуться заходи з нагоди 80-річчя початку Другої світової війни.

Однак 30 серпня Трамп скасував запланований візит до Польщі, щоб контролювати ситуацію в країні у зв’язку з наближенням до Флориди буревію "Доріан".