Вадим Пристайко / REUTERS

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко прибув в Берлін для переговорів щодо майбутньої зустрічі в «нормандському форматі» на найвищому рівні.

Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

Читайте такожПрезидент Польщі: нещодавно ми побачили повернення імперіалістичних тенденцій у Європі

Відео дня

«Перший робочий понеділок новопризначеного міністра закордонних справ триває! Вадим Пристайко прибув з Варшави до Берліна, де візьме участь в перемовинах щодо майбутньої зустрічі на найвищому рівні в Нормандському форматі», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що візит до Берліна міністр розпочав з переговорів з главою МЗС Німеччини Гайко Маасом.

Як повідомляв УНІАН, у декларації лідерів G7 за результатами саміту «Групи семи», що відбувся 24-26 серпня у Франції, повідомляється, що президент Франції Еммануель Макрон і канцлер Німеччини Ангела Меркель найближчими тижнями організують саміт у «нормандському форматі».

30 серпня в Офісі президента України заявили, що зовнішньополітичні радники лідерів країн України, Німеччини, Франції та РФ 2 вересня в Берліні проведуть зустріч для організації саміту в «нормандському форматі».

Від української сторони у зустрічі візьмуть участь новопризначений міністр закордонних справ Вадим Пристайко та помічник президента України Андрій Єрмак.