На думку ексзаступника начальника Генштабу ЗСУ Ігоря Романенка, "нормандський формат" зараз слабкий / eurointegration.com.ua

У результаті майбутньої зустрічі в «нормандському форматі» на найвищому рівні з питання війни на Донбасі Україна не буде "здана" Росії.

Таку думку Obozrevatel висловив ексзаступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко.

"Цього не станеться, у них пороху не вистачить", - прокоментував генерал побоювання, висловлені у ЗМІ щодо майбутньої зустрічі на вищому рівні.

Відео дня

На думку Романенка, "нормандський формат" слабкий", насамперед, через відсутність у ньому США. За його оцінками, підсумком зустрічі може бути "вирішення тільки питань обміну полоненими і призупинення бойових дій. І можуть бути домовленості щодо того, як просуватися далі".

Читайте такожСША готові приєднатися до "нормандського формату" - Волкер

Водночас він не сумнівається у тому, що, "не зважаючи на важкі обставини, є рух вперед" у питанні розведення військ у Станиці Луганській, такий самий рух вперед буде і в двох інших населених пунктах – Золотому і Петровському.

Генерал не передбачає повного припинення бойових дій, проте, з урахуванням того, що "нашим дали можливість відповідати за ситуацією", "наша сторона тепер відповідатиме без страху й сумніву".

Як повідомляв УНІАН, у декларації лідерів G7 за результатами саміту «Групи семи», що відбувся 24-26 серпня у Франції, повідомляється, що президент Франції Еммануель Макрон і канцлер Німеччини Ангела Меркель найближчими тижнями організують саміт у «нормандському форматі».

30 серпня в Офісі президента України заявили, що зовнішньополітичні радники лідерів країн України, Німеччини, Франції та РФ 2 вересня в Берліні проведуть зустріч для організації саміту в «нормандському форматі».

Від української сторони у зустрічі візьмуть участь новопризначений міністр закордонних справ Вадим Пристайко та помічник президента України Андрій Єрмак.