Експерт підтримує проведення перемовин у "нормандському форматі" / фото УНІАН

Перемовини на саміті в "нормандському форматі", які повинні відбутися в майбутньому на рівні президентів, для України не тільки безпечні, але й необхідні.

Глава Центру проблем РФ Націнституту стратегічних досліджень Петро Бурковський в коментарі сайту "Сьогодні" назвав причину.

Читайте такожПутін: найближчим часом Україна і Росія оголосять про рішення щодо обміну полоненими

Відео дня

Після зустрічі Володимира Путіна з Еммануелем Макроном і компліментів на адресу російського президента, що прозвучали в ході неї, в нашій країні почали говорити, що зустріч в "нормандському форматі" може бути небезпечна для України, оскільки Захід може зіграти на стороні Росії.

"Ми повинні розуміти, що Україна, Німеччина і Франція не визнають ні анексії Криму, ні окупації Донбасу, вони володіють інформацією, що російські війська як були присутні на окупованому Донбасі в 2014 році, так і зараз присутні. А з іншого боку буде сидіти Росія, яка говорить, що "іхтамнет", яка перебуває під санкціями ЄС і США. У такому форматі проводити переговори для України не тільки безпечно, але і потрібно", – зазначає Петро Бурковський.