Новий генпрокурор Рябошапка обіцяє "дуже швидкі зміни" / фото УНІАН

Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка пообіцяв дуже швидкі зміни.

Про це сказав голова фракції партії "Слуга народу" Давид Арахамія, виходячи з зустрічі депутатів фракції з президентом України Володимиром Зеленським.

Читайте такожСтав відомий розмір зарплати Зеленського, Богдана, Рябошапки та інших топ-чиновників

Відео дня

Арахамія зазначив, що за словами депутатів-мажоритарників, до них приходять люди і кажуть, що «все ще в країні багато всяких схем, хтось там краде гроші», і зараз є «велика надія на генерального прокурора».

Також Арахамія зазначив, що Рябошапка ще тільки «вступає на посаду, але ви бачите, як він швидко рухається - і звільнення заступників, звільнення обласних прокурорів».

Голова фракції розповів, що генеральний прокурор пообіцяв «дуже швидкі зміни, пообіцяв, що дуже багато людей буде змінено в кількісному і якісному складі». За його словами, «це насправді надихає, бо люди чекають цих змін».

Як повідомляв УНІАН, 2 вересня Рябошапка повідомив, що планує оновити та очистити прокуратуру до 2020 року.

Зокрема, першими трьома напрямами роботи він назвав перезавантаження, оновлення і очищення Генеральної прокуратури як координуючої та центральної інституції у сфері системи кримінальної юстиції, перезавантаження і оновлення загалом усієї системи кримінальної юстиції, а також напрям щодо правоохоронної системи.

«Третій напрямок, він дуже важливий, - це правоохоронна система повинна допомагати бізнесу, який здійснюється законним шляхом, і повинна зробити все, щоб система органів досудового розслідування, система органів кримінальної юстиції не була джерелом незаконного збагачення керівників цієї системи», - сказав він.

«Я чув дуже погану характеристику, що, на жаль, система правоохоронних органів перетворилася в організоване злочинне угрупування. Я хотів би це змінити дуже швидко, рішуче, вогнем і мечем ці речі випалювати, щоб до Нового року прокуратура стала взірцем для всіх правоохоронних органів, а всі інші правоохоронні органи брали приклад з оновленої та очищеної прокуратури», - резюмував Рябошапка.