Володимир Зеленський подякував США за підтримку і допомогу / УНІАН

Президент України Володимир Зеленський заявив про чудові відносини з президентом США Дональдом Трампом та його адміністрацією.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Зеленський повідомив під час 16-ї Щорічної зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES) у Києві.

Читайте такожЗеленський: зараз ми готуємо інші списки та чекаємо на наступний обмін ув'язненими

Відео дня

«Що стосується наших відносин зі Сполученими Штатами, я хочу подякувати США за постійну підтримку України, нашого суверенітету, нашої територіальної цілісності. І при цьому, що стосується наших стосунків саме з президентом Трампом, – я йому вдячний, у нас було кілька розмов. В цілому усе дуже добре. Він мене постійно вітав з перемогами», - сказав він.

«У нас прекрасні відносини зі США, тому що тепер замість запланованих 250 млн доларів (допомоги США Україні у сфері безпеки та оборони - УНІАН) у нас буде 140 млн і 250 млн доларів», - зазначив глава держави.

Зеленський висловив впевненість, що відносини між Україною і США розвиваються у «правильному напрямку».

«У нас зараз дуже правильні відносини з нашим стратегічним партнером США, і я вдячний їм за допомогу», - підкреслив президент України.

Як повідомляв УНІАН, 12 вересня у Державному департаменті США заявили, що погодилися виділити затриману допомогу у галузі безпеки для України.

"Державний департамент США дозволив виділити допомогу у галузі безпеки для України у розмірі 141,5 млн доларів, в тому числі кошти на снайперські гвинтівки та гранатомети, і ще 250 млн доларів з Департаменту оборони, які були суперечливо затримані адміністрацією Трампа, схоже, теж визначені для схвалення", - зазначає видання Defense News.