Дональд Трамп / REUTERS

Президент США Дональд Трамп визнав, що під час телефонної розмови із президентом Володимиром Зеленським обговорював корупцію в Україні і згадував у цьому контексті свого основного конкурента на виборах Джо Байдена.

Про це Трамп заявив журналістам 22 вересня перед поїздкою в Техас і Огайо, передає hromadske із посиланням на «USA Today».

«Розмова (із Зеленським — ред.) в основному була про корупцію — про усю корупцію (в Україні — ред.), а також щодо того, що ми не хочемо, аби наші люди, такі як колишній віце-президент Байден і його син, створювали корупцію в Україні», — сказав глава Білого дому.

Відео дня

Трамп вважає цей заклик щодо боротьби з корупцією «абсолютно ідеальним».

Також президент США додав, що в нього немає проблем з тим, аби його адвокат Рудольф Джуліані дав свідчення Конгресу.

Раніше американські конгресмени виступили із вимогою надати їм стенограму розмови Трампа і Зеленського. Цього ж вимагає і сам Байден.

Читайте такожКонгресмени вимагають оприлюднити стенограму розмови Трампа із Зеленським

Сенатор-демократ Кріс Мерфі нещодавно заявив, що адвокат Трампа Джуліані висував вимоги оточенню Зеленського, а «українські чиновники боялися наслідків їх невиконання».

Водночас голова МЗС України Вадим Пристайко, який стверджує, що чув обидві телефонні розмови лідерів США та України, в ексклюзивному інтерв'ю hromadske запевнив, що Трамп не тиснув на Зеленського.

Нагадаємо, в Конгресі США три комітети Палати представників почали «масштабне розслідування» щодо можливих спроб президента Дональда Трампа та його адвоката Рудольфа Джуліані чинити тиск на українську владу, аби та сприяла переобранню Трампа на президентських виборах у 2020 році.

Голови комітетів Палати представників закордонних справ, розвідки та нагляду звернулися до Білого дому та Державного департаменту з проханням надати записи, пов’язані зі спробами «маніпулювати українською системою правосуддя».

Адвокат Трампа Рудольф Джуліані спочатку визнав, а потім заперечив, що просив Україну провести розслідування щодо головного конкурента Трампа на виборах Джо Байдена.

Комітет з питань розвідки Палати представників США 19 вересня провів перші закриті слухання у справі щодо телефонної розмови Дональда Трампа з лідером іноземної держави. Сам Трамп не знає, про розмову з яким лідером йдеться.