Володимир Путін / REUTERS

Колишній радник президента Російської Федерації Володимира Путіна, економіст Андрій Ілларіонов розповів, що під час переговорів з главою РФ краще уникати форматів з участю багатьох сторін - з ним варто спілкуватися тет-а-тет.

Читайте такожЕкономіст підрахував, скільки Росія втратила через санкції

Якщо до переговорів з російським лідером залучаються учасники Заходу, "це обертається платою за рахунок України", розповів експерт Главреду.

Відео дня

Співрозмовник вважає, що якщо брати участь у переговорах з Путіним віч-на-віч, тоді досягається перемога, а не здача інтересів Києва.

"Володимир Зеленський - президент, який не володіє великим дипломатичним і державним досвідом, ведучи переговори з Путіним віч-на-віч, домігся обміну та повернення 35 українців...", - зазначив екс-радник.

За словами Ілларіонова, успіх у переговорах з російським президентом не залежить від того, хто саме очолює Україну, який у глави держави досвід, - головне, що лідер тет-а-тет спілкується з російським колегою, і таким чином, принаймні, не отримує поразку.

"А ось Петро Олексійович Порошенко (екс-президент - Ред.)... залучив західних лідерів під час перших і других мінських переговорів. В результаті, були підписані дуже погані для України угоди - Мінськ-1 і Мінк-2, які підривають суверенітет і незалежність України, прирікаючи її на встановлення путінського контролю над всією країною...", – вважає економіст.