Володимир Зеленський / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський пояснив свої слова з телефонної розмови з президентом США Дональдом Трампом, коли назвав на той час майбутнього генерального прокурора Руслана Рябошапку на 100% "своєю людиною", заявивши, що він не є "його власністю".

Читайте такожЗахоплення Криму, війна і Байден: про що говорили Зеленський і Трамп під час першої зустрічі

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав журналістам у Нью-Йорку за результатом зустрічі з Трампом.

Відео дня

"Так, звісно мій товариш (Рябошапка – УНІАН). Вся моя команда - це мої люди. Це не моя власність. Я їм не наказую, що робити. Ми пройшли довгий якийсь шлях, шлях виборчої кампанії. Так, є генпрокурор Рябошапка", - заявив Зеленський.

За словами президента, Рябошапка не хотів бути генпрокурором. "Ви знаєте про це? Він не хотів. Так, він хотів працювати в Офісі президента, тому що ми завжди працювали однією командою…, сім місяців. Так, моя людина, але не моя власність", - підкреслив Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, 25 вересня Білий дім опублікував стенограму телефонної розмови Трампа і Зеленського. Згідно зі стенограмою, оприлюдненою на сайті Білого дому, розмова була розсекречена після розпорядження Трампа від 24 вересня.

Розмова відбулася 24 липня і тривала 30 хвилин - з 9.03 до 9.33 за Вашингтоном (з 16.03 до 16.33 за Києвом).

"Наступний генеральний прокурор 100% буде моєю людиною, моїм кандидатом, який буде підтриманий парламентом і почне нове розслідування у вересні. Він або вона розгляне ситуацію, зокрема щодо компанії, яку ви згадали в цьому питанні", - сказав Зеленський в розмові з Трампом.