Дмитро Трапезников / REUTERS

У Кремлі заявляють, що головним при призначенні представників так званих "ДНР" і "ЛНР" на керівні посади в Росії є дотримання російського законодавства.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков сказав журналістам, коментуючи призначення главою адміністрації Елісти (столиця Калмикії) одного з ватажків "ДНР" Дмитра Трапезникова.

"Такі призначення - це винятково прерогатива глави регіону, тому роз'яснення щодо доцільності призначення тієї чи іншої людини краще отримувати у керівника регіону", - зазначив Пєсков.

Відео дня

Читайте такожУ Москві заарештували соратника Захарченка "Ташкента" - соцмережі

"Тут головне, щоб все відповідало законодавству РФ, щоб було російське громадянство. Дотримання російських законів є головним критерієм", - наголосив він.

На прохання УНІАН пояснити, що мав на увазі глава Калмикії Бату Хасіков, обґрунтовуючи призначення тим, що разом з Трапезниковим "виконував державні завдання", Пєсков сказав, що це "не стосується сходу України".

"Жодних спеціальних завдань на сході України російський губернатор не виконував, можливо, він виконував інші завдання", - сказав Пєсков.

Як відомо, 26 вересня депутати міських зборів Елісти обрали Трапезникова головою адміністрації. Його кандидатуру запропонував Хасіков.