Нардеп відзначив дивну позицію Петра Порошенка щодо "формули Штайнмайєра" / фото УНІАН

Народний депутат від «Слуги народу» Олександр Ткаченко нагадав історію появи так званої «формули Штайнмайєра» та відзначив дивну позиції екс-президента Петра Порошенка з цього приводу.

Про це нардеп написав на своїй сторінці у Facebook, додавши як доказ відео трирічної давнини.

Читайте такожМеркель заявила про появу передумов для зустрічі лідерів "нормандської четвірки"

Відео дня

«Жовтень 2016, вже після Іловайську та Дебальцево, переговори на полях «Нормандської четвірки»... Ось вона, де з’явилася формула Штанмайєра та її підписант. Всім порохоботам присвячується. Тільки тепер говорять щиро, а раніше це прикривали типу «патріотизмом». І кремлівських заручників обміняли вже, і розведення військ розпочалося та вікно для повернення Донбасу відкрилося. Відчуйте дві різниці», – написав Ткаченко.

Як раніше повідомляв УНІАН, екс-президент України Петро Порошенко, як свідчить відео за 2016 рік, мав намір підписати "формулу Штайнмаєра". При цьому зараз він називає її "капітуляцією" країни.

"Було окреме обговорення питання підготовки до виборів, і домовилися продовжити на рівні експертів, на рівні робочих груп, роботу з підготовки концепції виборчого законодавства, імплементації так званої "формули Штайнмаєра", - заявляв тоді п'ятий глава держави.

Зараз Порошенко, який у 2016 році погоджувався на "формулу Штайнмаєра", її активно критикує та називає "російською вигадкою".