Адвокат буде оскаржувати рішення про арешт Пашинського / фото УНІАН

Адвокат колишнього народного депутата Сергія Пашинського, якого суд узяв під арешт, заявив про загрозу життю його підзахисного у слідчому ізоляторі.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Як заявив адвокат Андрій Федур, застосування безальтернативного арешту зроблено з метою «забезпечити фізичне знищення мого підзахисного в Лук’янівському СІЗО» в Києві.

Відео дня

«Планується його фізичне знищення як одного з п’яти ворогів країни-окупанта», – додав Федур.

Читайте такожТурчинов про арешт Пашинського: за 5 років "традиції Печерського суду" не змінились

Він нагадав, що російський політолог і депутат Держдуми Сергій Марков назвав Пашинського одним з п’яти найбільших українських «воєнних злочинців».

Адвокат повідомив, що вже офіційно звернувся до органу досудового розслідування щодо негайного гарантування заходів безпеки, бо, за його словами, «є реальна загроза життю підзахисного».

За словами Федура, він буде оскаржувати рішення про арешт, яке він вважає «абсолютно незаконним».

Як повідомляв УНІАН, 4 жовтня 2019 року слідчі центрального апарату ДБР оголосили підозру народному депутату чотирьох скликань Пашинському в заподіянні громадянину тяжкого тілесного ушкодження (ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу України). Йому загрожує покарання від 5 до 8 років позбавлення волі.

31 грудня 2016 року на Київщині стався інцидент між Пашинським і жителем Васильківщини В'ячеславом Хімікусом, в результаті якого Пашинський застосував вогнепальну зброю.

Своєю чергою Хімікус, якому Пашинський прострелив ногу, стверджував, що той порушував правила поводження із зброєю, і куля випадково влучила в ногу, а не в тулуб.

За фактом інциденту поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 296 Кримінального кодексу (хуліганські дії). Однак у липні 2017 року Генпрокуратура закрила кримінальне провадження за фактом інциденту між Пашинським та Хімікусом.

Пізніше проти Хімікуса відкрили провадження за підозрою у спробі нападу на народного депутата.

У вересні 2017 року Генпрокуратура повернула Пашинському його пістолет "Глок", який був вилучений після того, як він поранив у ногу беззбройного Хімікуса.