Пашинський озвучив свою версію конфлікту з Хімікусом / фото УНІАН

Підозрюваний у заподіянні тяжких тілесних ушкоджень колишній народний депутат Сергій Пашинський стверджує, що під час конфлікту з В’ячеславом Хімікусом захищався.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Пашинський заявив на засіданні Печерського райсуду Києва, який розглядає клопотання прокурорів про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб.

Читайте також"Мішень для помсти": Пашинський прокоментував вручення підозри

Відео дня

Пашинський розповів свою версію конфлікту між ним та потерпілим у справі В’ячеславом Хімікусом. Екс-депутат стверджує, що їхав з дружиною, яка була за кермом, лісовою дорогою і побачив попереду мікроавтобус, що перекривав проїзд.

За словами Пашинського, вони об’їхали мікроавтобус узбіччям, і його дружина зробила зауваження Хімікусу – попросила включити аварійну світлову сигналізацію. Пашинський стверджує, що у відповідь Хімікус почав погрожувати їй "згвалтувати у неприродній спосіб".

Після цього Пашинський вийшов з авто і почав вимагати вибачень, але, за словами екс-депутата, Хімікус з вигуком: "Я тебе зараз кончу" пішов на нього з пляшкою у руці.

За словами Пашинського, він зробив попереджувальний постріл угору, але Хімікуса це не зупинило, і він вдарив Пашинського пляшкою по голові. Як стверджує екс-депутат, він упав і вистрілив з пістолета нападнику в ногу.

Після цього, за словами Пашинського, його дружина викликала «швидку» і поліцію, а сам він надавав першу допомогу своєму нападнику до приїзду медиків.

Також Пашинський заявив, що вважає поновлення цієї закритої справи "примітивною помстою" екс-заступника глави Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрія Портнова, з яким "ДБР щонайменше координує свої дії".

Пашинський стверджує, що через 16 хвилин після вручення йому підозри про це написав Портнов, а вже згодом – ДБР.

Як повідомляв УНІАН, 4 жовтня 2019 року слідчі центрального апарату ДБР оголосили підозру народному депутату чотирьох скликань Пашинському у заподіянні громадянину тяжкого тілесного ушкодження (ч.1 ст. 121 Кримінального кодексу України). Йому загрожує покарання від 5 до 8 років позбавлення волі.

31 грудня 2016 року на Київщині стався інцидент мж Пашинським і жителем Васильківщини Хімікусом, в результаті якого Пашинський застосував вогнепальну зброю.

Своєю чергою Хімікус, якому Пашинський прострелив ногу, стверджував, що той порушував правила поводження із зброєю, і куля випадково влучила в ногу, а не в тулуб.

За фактом інциденту поліція тоді відкрила кримінальне провадження за ст. 296 Кримінального кодексу (хуліганські дії). Однак у липні 2017 року Генпрокуратура закрила кримінальне провадження за фактом інциденту між Пашинським та Хімікусом.

Пізніше проти Хімікуса відкрили провадження за підозрою у спробі нападу на народного депутата.

У вересні 2017 року Генпрокуратура повернула Пашинському його пістолет «Глок», який був вилучений після того, як він поранив у ногу беззбройного Хімікуса.