Марк Еспер / REUTERS

Міністерство оборони США отримувало вчасно кошти, призначені для надання військової допомоги Україні. Затримки в передачі допомоги Києву, навіть якщо й траплялися, не завдали шкоди інтересам Сполучених Штатів.

Читайте такожУкраїна може отримати військову допомогу від США вже наступного року – сенатор ДжонсонПро це заявив у неділю, 13 жовтня, міністр оборони США Марк Еспер в інтерв'ю Fox News, передає ТАСС.

Так, на питання, чи знає він, чому президент США Дональд Трамп розпорядився затримати спрямування військової допомоги Україні, міністр заявив:

Відео дня

«Я нічим не можу поділитися з вами з цього приводу. Я приступив до виконання обов'язків у другій половині липня. З того часу увагу Міноборони було зосереджено на трьох речах: на важливості військової допомоги Україні для стримування Росії, на прогресі (Києва – ред.) у боротьбі з корупцією і на тому, як переконати європейських партнерів по НАТО також допомагати українським партнерам».

«Головне полягає в тому, що гроші надходили вчасно, а національним інтересам США не було завдано шкоди», – додав він.

Як раніше повідомляв УНІАН, главу Пентагону зобов'язали надати документи про рішення затримати військову допомогу Україні.