Єнс Столтенберг / REUTERS

Генеральний секретар Організації Північноатлантичного договору Єнс Столтенберг назвав мету візиту 30-31 жовтня Північноатлантичної ради в Україну.

На прес-конференції у Брюсселі перед дводенним засіданням міністрів оборони країн-членів Альянсу він нагадав, що цього місяця Північноатлантична рада НАТО відвідає Одесу і Київ.

За словами Столтенберга, учасники делегації планують почути від українського уряду, міністрів, президента Володимира Зеленського думки щодо поточного стану справ, а також відбудеться "обмін думками щодо того, як Альянс може підтримати Україну і мирні зусилля".

Відео дня

В рамках візиту відбудеться засідання Комісії Україна - НАТО.

Читайте такожНАТО перебуває у процесі розширення підтримки України - Столтенберг

Як зауважив Столтенберг, візит також буде присвячений тривалим зусиллям НАТО з надання допомоги Україні у процесі реформ, модернізації Збройних сил та боротьбі з корупцією.

Крім того, сказав Столтенберг, в Альянсі хочуть забезпечити спроможність України до "сучасних методів командування та управління, кіберзахисту, реформування своїх Збройних сил".

Як сказано на сайті Альянсу, Північноатлантична рада – це найвищий політичний орган, що ухвалює рішення в НАТО. Вона наглядає за політичним і військовим процесом, пов’язаним з питаннями безпеки, що впливають на Альянс загалом. До складу Ради входять по одному представнику кожної з держав НАТО, які проводять засідання для обговорення політики або оперативних питань, що потребують колективних рішень, забезпечуючи форум для широкомасштабних консультацій між державами – членами з усіх аспектів, що впливають на мир і безпеку в їхніх країнах.