Ілюстрація / REUTERS

Голова Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, народний депутат від «Слуги народу» Богдан Яременко підготував проект листа до 40 американських конгресменів, які вимагають від держсекретаря США Майка Помпео внести "Азов" до списку іноземних терористичних організацій, для надання усієї необхідної інформації по цьому підрозділу.

Про це він написав у Facebook.

Читайте такожАваков переконаний, що бойова ефективність "Азову" – справжня причина спроб зупинити його

Відео дня

Яременко заявив, що вважає такими, що не можуть залишитися без реагування народних депутатів, спроби публічного "очорнення" одного з найбільш заслужених і боєздатних підрозділів Національної гвардії України - окремого загону спеціального призначення "Азов".

"Тому підготував проект листа до 40 американських конгресменів, які звернулися до державного секретаря США Помпео із закликом занести "Азов" до списку терористичних організацій", - наголосив він.

За словами Яременка, цей військовий підрозділ створений активістами і учасниками Революції Гідності, "азовці" брали участь у визволенні з російської окупації Маріуполя і великої кількості інших населених пунктів.

"Ми ніколи не забудемо подвиг 26 "азовців", які віддали життя за незалежність України. З огляду на поширені у ЗМІ звинувачення проти цього славного бойового підрозділу та з метою зняття усіх непорозумінь у листі до Конгресу США міститься пропозиція надати будь-яку необхідну допомогу у з’ясуванні об’єктивної та неупередженої інформації про загін спеціального призначення "Азов", а також звернення до правоохоронних органів України опублікувати результати перевірки усіх фактів та тверджень, що наведені в листі американських конгресменів", - зауважив депутат.

За словами Яременка, текст листа відкритий для підпису всіх членів фракції "Слуга народу" і представників інших фракцій Верховної Ради. Підписання і передача листа американській стороні відбудеться у вівторок, 29 жовтня.

Як відомо, 20 жовтня 40 членів Палати представників США підписали звернення до Помпео з вимогою внести "Азов" і дві праворадикальні організації у Європі до списку іноземних терористичних організацій.