Ілюстрація / REUTERS

Віце-прем'єр-міністр України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба заявляє, що Річна національна програма Україна – НАТО буде максимально наближена до Плану дій щодо членства в НАТО.

Читайте такожЗаступник генсека НАТО: ми не можемо спекулювати щодо часових рамок отримання Україною ПДЧ

Як передає кореспондент УНІАН, про це Кулеба сказав на спільному брифінгу з міністром закордонних справ Вадимом Пристайком і міністром оборони Андрієм Загороднюком у Києві.

Відео дня

«Ухвалення Річної національної програми на 2020 рік. На початку грудня я буду у Брюсселі презентувати її союзникам. Це документ нової якості, він був повністю підготовлений за методологією, яка використовується в самому НАТО. Ми не женемося в ньому за кількістю заходів, ми надзвичайно важливу увагу приділяємо їхній якості», - зауважив віце-прем'єр.

За словами Кулеби, Річна національна програма Україна – НАТО на 2019 рік передбачає близько 600 заходів, а програма на 2020 рік – більш як 1,1 тис. заходів. «Ми вдвічі збільшуємо активність на євроатлантичному треку», - додав він.

«РНП-2020 буде максимально і за змістом, і за формою наближена до ПДЧ, які отримували інші країни та проходили на шляху до членства в НАТО», - наголосив віце-прем’єр.