Разумков пообіцяв, що цей законопроект буде дорозглянуто завтра першим питанням / фото УНІАН

Завтра, 2 грудня, Верховна Рада України продовжить розглядати в другому читанні законопроект, який стосується роботи Державного бюро розслідувань.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив голова Верховної Ради Дмитро Разумков під час Погоджувальної ради.

Читайте також"Слуги народу" публічно пообіцяли голосувати за переведення слідчих у справах Майдану до ДБР

Відео дня

Він нагадав, що минулого пленарного тижня парламент не встиг завершити розгляд цього питання.

“Я розумію, що політичні позиції важливі, однак мені хотілося б все ж таки звернутися до всіх політичних партій та груп... щоб не зловживати такими практиками, як перерви, як “різне”, - підкреслив спікер.

Так, зауважив Разумков, цей законопроект буде дорозглянуто завтра першим питанням.

Як повідомляв УНІАН, з 20 листопада Генеральна прокуратура втратила повноваження розслідувати кримінальні провадження, тому всі справи щодо злочинів проти активістів Революції гідності мають бути передані до Державного бюро розслідувань. Парламент 15 листопада, незважаючи на вимоги потерпілих у справах Майдану, їхніх адвокатів та громадськості, не вніс зміни до закону про ДБР, якими передбачено, що слідчі з ГПУ, поліції, Служби безпеки, а також прокурори Генпрокуратури, які розслідували ці справи, змогли б поза конкурсом перейти до відповідного підрозділу ДБР.

Адвокат родин Небесної сотні Євгенія Закревська заявила, що через неухвалення цих змін з 20 листопада слідство у справах Майдану буде зупинено щонайменше до 3 грудня. 22 листопада Закревська повідомила, що розпочала голодовку з вимогою прийняти відповідні зміни.

27 листопада у профільному комітеті погодили зміни до поправки до законопроекту про ДБР щодо переходу слідчих у справах Майдану в Бюро.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що 3 грудня першим питанням на порядку денному у Верховній Раді будуть зміни до закону про ДБР.