Разумков привітав військовослужбовців з Днем Збройних сил України / фото rada.gov.ua

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков привітав військовослужбовців з Днем Збройних сил.

«Ви з гідністю вже п’ятий рік зі зброєю в руках бороните Україну. Саме від вас сьогодні залежить спокій наших рідних і близьких», - наголосив спікер парламенту у привітанні, текст якого передано УНІАН прес-службою ВР.

Читайте такожПісля досягнення миру армія залишатиметься в пріоритеті: Зеленський звернувся до військових (відео)

Відео дня

Він подякував військовим за непросту службу, яку їм доводиться нести, і за готовність до останнього захищати державу та український народ.

Разумков побажав їм миру, спокою і злагоди, а тим, хто сьогодні перебуває на передовій, повернутися додому живим та неушкодженим.

«Ви присягались ніколи не зрадити народ України. А народ України ніколи не зрадить вас!» - наголосив спікер парламенту.

Крім того Разумков вшанував пам’ять військовослужбовців, які загинули за свободу, незалежність та територіальну цілісність України, покладанням квітів до Стели із Дзвоном пам’яті на території Меморіального комплексу «Зала пам’яті».

Разумков також вшанував пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

«До Книги пам’яті наразі занесено 2627 загиблих у боях військовослужбовців Збройних сил України та 440 загиблих від інших силових структур. Це величезна кількість громадян України, які завжди прагнули миру та свободи. Але жоден з цих воїнів не має бути забутим, адже їм ми завдячуємо спокоєм у наших родинах», - наголосив голова Верховної Ради.

Раніше, як повідомляв УНІАН, президент України Володимир Зеленський привітав військовослужбовців та добровольців з Днем Збройних сил України та заявив, що потужне військо є гарантією свободи, незалежності та самостійного розвитку країни.

Сьогодні, 6 грудня, відзначають День Збройних сил України. Ця дата встановлена згідно з постановою Верховної Ради № 3528-ХІІ від 19 жовтня 1993 року.

6 грудня 1991 року Верховна Рада ухвалила закони «Про Збройні сили України» та «Про оборону України».