Під стінами Офісу президента України триває акція «Висадка на Банковій».

Як передає кореспондент УНІАН, наразі біля Офісу президента перебуває кілька десятків учасників акції, а також десятки поліцейських, нацгвардійців та представників поліції діалогу.

Крім того, на Банковій продовжують стояти встановлені вчора намети кількох політичних сил та громадських організацій.

Як повідомив у коментарі УНІАН речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко, наразі під Офісом президента перебувають правоохоронці, які стежать за порядком, але їх кількість змінюється в залежності від кількості учасників акції - чим більше людей приходить, тим більше правоохоронців передислоковують під будівлю Офісу президента.

Шевченко зазначив, що наразі під Офісом президента організований пропускний режим з пунктами перевірки речей та рамками з металодетекторами, щоб на акцію учасники не проносили заборонених та небезпечних предметів.

Однак, за його словами, допуск на Банковій вільний.

Читайте такожЛідери країн "нормандського формату" обговорять можливі кроки до встановлення миру на Донбасі - Офіс президента

Як повідомляв УНІАН, приурочена до саміту «нормандської четвірки», що відбудеться сьогодні, акція «Висадка на Банковій» розпочалася 8 грудня, кілька її учасників провели під Офісом президента всю ніч. Організатори акції заявили про намір перебувати біля ОПУ щонайменше до оголошення результатів саміту. Таким чином вони хочуть попередити українську владу про неприпустимість капітулянтських рішень в рамках «нормандського саміту».

Сьогодні, 9 грудня, у Парижі відбудеться зустріч у «нормандському форматі» щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Лідери України, Німеччини, Франції та Росії вперше за останні три роки зустрінуться за столом переговорів з метою зрушити з місця виконання Мінських домовленостей.

Крім того, у Парижі запланована двостороння зустріч президента України Володимира Зеленського з президентом РФ Володимиром Путіним.