Жозеп Боррель / REUTERS

У Євросоюзі сподіваються, що саміт лідерів "нормандської четвірки" (України, Росії, Франції і Німеччини) стане ще одним кроком на шляху до мирного урегулювання конфлікту на Донбасі.

Про це сказав віце-президент Європейської комісії, високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель на прес-конференції після зустрічі Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ у Брюсселі.

Читайте такожУ Єврокомісії заявили про єдність позиції щодо зустрічі лідерів країн "нормандської четвірки"

Відео дня

"Ми також торкнулися питання України і саміту "нормандської четвірки", який відбувається прямо зараз у Парижі, коли ми розмовляємо. Я думаю, що ми маємо позитивний імпульс, який має бути використаний. Було певне покращення - розведення (сил і засобів), і я сподіваюсь, що сьогоднішній саміт стане ще одним кроком на шляху до стійкого і мирного урегулювання конфлікту", - заявив Боррель.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 9 грудня, у Парижі відбудеться зустріч у "нормандському форматі" щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Лідери України, Німеччини, Франції та Росії вперше за останні три роки зустрінуться за столом переговорів з метою зрушити з місця виконання Мінських домовленостей.