УНИАН

Про це кореспонденту УНІАН повідомили в прес-центрі командування українських ВМС. Керував навчаннями т. в. о. начальника Управління берегової та територіальної оборони командування ВМС полковник Сергій Пасічник.

Читайте такожКомандувач обіцяє представити план реформи ВМС до 15 червня

Поповнені в ході четвертої черги мобілізації особовим складом, підрозділи морпіхів удосконалювали практичні навички і бойове злагодження, військовослужбовці набували психологічної стійкості та фізичної витривалості, наполегливості у виконанні поставлених завдань.

Відео дня

Хід навчань проінспектували командувач ВМС України віце-адмірал Сергій Гайдук і міський голова Одеси Геннадій Труханов.

«Сьогодні ви завершуєте черговий етап бойового злагодження у складі підрозділів. Продемонстровані показники стали результатом тривалої одиночної підготовки, підготовки у складі відділень, взводів, рот і в цілому батальйону. Таким чином, українська морська піхота повністю відновила свою боєздатність», - заявив Сергій Гайдук, звертаючись до учасників навчання. Віце-адмірал висловив подяку особовому складу батальйону, який передавав мобілізованим свій досвід виконання бойових завдань в зоні проведення АТО.

«Ратна праця морських піхотинців сьогодні, мабуть, як ніколи раніше, є необхідною Україні, у тому числі Одеському регіону», - зазначив мер Одеси. Геннадій Труханов висловив задоволення від побаченого на полігоні, а також від того, що мобілізовані у батальйон одесити, за його словами, «одягнені, взуті, нагодовані, навчені і мотивовані», а це є запорукою якісного виконання поставлених завдань. За словами мера Одеси, завданням міської влади є забезпечити всім необхідним сім’ї тих, чиї чоловіки і батьки зараз виконують військовий обов’язок.

Сергій Гайдук і Геннадій Труханов на цьому ж полігоні також спостерігали за виконанням бойових вправ артилеристами військ берегової оборони українських ВМС.

Вони привітали морських піхотинців і берегових артилеристів з успішним виконанням завдань, вручили кращим військовослужбовцям нагороди і побажали захисникам Вітчизни продовжувати удосконалювати підготовку.