Володимир Путін / REUTERS

Під час першої особистої зустрічі, що відбулася в рамках переговорів у "нормандському форматі", президенти України Володимир Зеленський і Росії Володимир Путін змогли здивувати один одного.

Таку думку в коментарі сайту "Сьогодні" висловив голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

Читайте такожЗакон про особливий статус ОРДЛО буде продовжено на рік у чинній редакції – Зеленський

Відео дня

"Зустріч віч-на-віч з російським президентом для Зеленського стала хорошим уроком. Думаю, у нього стало набагато менше ілюзій щодо готовності Путіна домовлятися. Тому що раніше у глави української держави були дуже помітні надії, що йому вдасться переконати Путіна. Це можна пояснити. Зеленський – інший. Він, як проста людина, яка хоче миру і вірить, що всі хочуть миру. І він сподівався побачити таку ж людину. А побачив абсолютно цинічного, затятого політика, який виходить зі своїх політичних інтересів і не збирається йти на якісь поступки", – сказав політолог.

Водночас, за його словами, український президент також розкрився перед Путіним з несподіваного боку.

"Путін також не очікував побачити такого Зеленського. Думаю, у нього було таке упереджене, зневажливе ставлення: приїхав новачок, колишній комедіант, "салага". Зараз ми тебе навчимо життя! Але виявилося, що Зеленський жорсткий переговірник. Путін зрозумів, що простих переговорів із Зеленським у нього не буде".