У ДБР підтвердили, що провели обшуки у низці компаній, які належать або Порошенку, або його соратникам / фото УНІАН

Слідчі Держбюро розслідувань зранку провели обшуки в офісі «Європейська солідарність» та спортклубі «5 елемент», що належить п’ятому президенту України Петру Порошенку та Ігорю Кононенку.

Про обшуки у Facebook повідомив радник міністра оборони Юрій Бірюков.

Читайте такожПорошенко вніс заставу за головного фігуранта справи бронежилетів

«ДБР вирішило провести зранку в офісі партії ЄС обшуки. Ну, не в офісі – поряд, на території. Ну, як обшуки. Ходять у підвалі, по паркінгу, роблять вигляд. Ще ось з обшуками у 5-му елементі», – написав він.

Факт проведення обшуків у коментарі Радіо Свобода підтвердила речниця ДБР Анжеліка Іванова, пояснивши, що мова про два відкриті провадження.

«Дійсно, обшуки проводять слідчі ДБР за оперативного супроводу представників Служби безпеки України. Мова йде про досудове розслідування у двох кримінальних провадженнях: про купівлю-продаж заводу «Кузня на Рибальському» і про можливе зникнення носіїв, які містять секретну інформацію з так званої ситуативної кімнати», – розповіла Іванова.

Іванова додала, що обшуки провели не тільки у цих приміщеннях. Проте назвати адреси речниця відмовилась.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні зранку детективи НАБУ прийшли до приміщення, де розташовується ТРК "Думская" в Одесі.

У повідомленні наголошено, що обшуки не пов'язані з діяльність ЗМІ та журналістів. Попередня правова кваліфікація справи - зловживання владою або службовим становищем (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України).